Rólunk

Logo Albitech Kft.

2007-ben kezdődött

Az Albitech Biotechnológiai Kft. egy fiatal, dinamikusan fejlődő 100 %-ban magyar tulajdonú vállalkozás, mely 2007-ben alakult mikroalgákkal kapcsolatos K+F tevékenységek megvalósítására, valamint mikroalga alapú termékek mezőgazdasági hasznosításba vonására. Gombák (antibiotikumok előállítása, élesztőipar) és baktériumok (speciális anyagok, rekombináns fehérjék és probiotikus élelmiszerek) tenyésztése iparszerűen ma már megszokott a biotechnológiai iparban. 

Az algák termelékeny, nagy tömegű tenyésztési technológiájának kidolgozása azonban még várat magára. Az algák szén-dioxid és napenergia (fény) segítségével képesek olyan esszenciális anyagok előállítására (vitaminok, PUFA), amelyekre más élőlények nem képesek. Továbbá olajok előállítására, vagyis tiszta megújuló energia előállítására, SCO (single cell oil) szintézisére képesek.

Az, hogy az algatenyészetek az élesztőgombákhoz hasonlóan nagy mennyiségű biomassza megtermelésére, vagy a baktériumokhoz hasonlóan magas sejtkoncentráció elérésére lehetnek képesek, óriási áttörést jelenthet a biotechnológia iparban.

Célunk egy új növény-biotechnológiai iparág meghonosítása és a mikrobiológiában már jól ismert screening alkalmazásával új bioaktív molekulákat termelő algafajok felfedezése és új technológiával a mezőgazdasági termelésbe vonása.

N

Minőség

Termékeink fejlesztése és gyártása során egyaránt kiválóságra törekszünk

favicon Albitech

Kutatás-fejlesztés

Eddigi tevékenységünk során elsősorban mezőgazdaságban alkalmazható alga alapú készítmények fejlesztésén dolgoztunk

hozzáértés

Kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink képzésére, tudásunk naprakészen tartására és fejlesztésére

Munkatársaink

Szakmai csapatunk folyamatosan bővül, kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink képzésére, tudásunk naprakészen tartására és fejlesztésére.

Dr. Kutasi József

PhD címzetes egyetemi docens ügyvezető, kutatásvezető

Bencsik Attila

Ügyvezető

Greipel Erika

Laborvezető

Futó Péter

Laborvezető

Bencsik Zsuzsanna

Irodavezető

Albitech kft.

 1045 Budapest, Berlini utca 47-49.
+36 20 929 4412
info@albitech.hu