Kutatás és fejlesztés

Cégünk fő tevékenysége a biotechnológián belül az algák ipari előállítási technológiáinak fejlesztése. A biotechnológiai ipar egyik mostohagyereke az alga technológia. Gombák (antibiotikumok előállítása, élesztőipar) és baktériumok (speciális anyagok, rekombináns fehérjék és probiotikus élelmiszerek) tenyésztése iparszerűen ma már megszokott a biotechnológiai iparban. 

alga kutatás

Az algák termelékeny, nagy tömegű tenyésztési technológiájának kidolgozása azonban még várat magára. Az algák szén-dioxid és napenergia(fény) segítségével képesek olyan esszenciális anyagok előállítására (vitaminok, PUFA), amelyekre más élőlények nem képesek. Továbbá olajok előállítására, vagyis tiszta megújuló energia előállítására, SCO (single cell oil) szintézisére képesek. Az, hogy az algák az élesztőgombákhoz , vagy akár a baktériumokhoz hasonlóan nagy mennyiségű biomassza megtermelésére lehetnek képesek, óriási áttörést jelenthet a biotechnológia iparban. Természetesen nem elhanyagolhatóan az űrkutatás nagy lehetősége az is, hogy az oxigén előállító, növényi egysejtű mikroalgák az új technológiával korlátlanra növelhetik a világûűrben tölthető időt, ezért távlati célunk az űrtechnológia- űrmikrobiológia kutatásokba való bekapcsolódás is.

Céljaink

Célunk egy ipari és mezőgazdasági célokra is használható alga gyűjtemény létrehozása, screeningje, és környezetbarát technológiákkal előállított algaalapú termékek fejlesztése.

hozzáértés

Szakmai csapatunk folyamatosan bővül, kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink képzésére, tudásunk naprakészen tartására és fejlesztésére.

Megjelenések, publikációk

Kutatás-fejlesztési célkitűzéseink

Kutatás-fejlesztési célkitűzéseink

Édesvízi mikroalga fajok izolálása, tenyésztése és olajtartalmuk kimutatásaÉdesvízi algabevonatok és a tápláléklánchoz tartozó zooplankton gyűjtése, olajtartalmuk méréseTengeri mikroalga törzsek olajtermelő képességének vizsgálata, a tenyésztés optimalizálása a...

bővebben

Albitech kft.

 1045 Budapest, Berlini utca 47-49.
+36 20 929 4412
info@albitech.hu